Пятница, 19.04.2024, 21:55
Приветствую Вас Невдаха яка не зарегістрована.

Футбольный Мир

Главная | | Регистрация | Вход | RSS
Меню сайта
Форма входа
Категории раздела
Календарь
«  Июль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Главная » 2010 » Июль » 13 » Головні невдахи Мундіалю
16:06
Головні невдахи Мундіалю
Головні невдахи Мундіалю чс-2010, футобл,
 Чемпіонат світу 2010football-mir продовжує підбивати підсумки Чемпіонату світу з футболу. Слідом за головними героями форуму поговоримо про його головних невдах і розчарування.
Грін - Отаменді, Відіч, Каннаваро, Евра - Рібері, Криштіано Роналдо, Кака, Мессі - Руні, Анелька
Роберт Грін. Напередодні Чемпіонату світу позиція воротаря у складі збірної Англії вважалася найбільш слабкою. З огляду на традиції англійського футболу навіть досвідчені експерти не знали, чого можна очікувати від Джеймса, Гріна і Харта. Капелло зупинив свій вибір на воротареві Вест Хема і пошкодував про це вже в першому таймі першого матчу.
Не найсильніший удар Клінта Демпсі змусив Гріна здійснити дитячу помилку, яка задала тон всьому виступу збірної Трьох Левів. Позбутися невпевненості і нервозності англійцям не допоміг навіть досвідчений Девід Джеймс, який подібних помилок не допускав, але й не виручав, що є обов'язковою умовою для успішного виступу.
Ніколас Отаменді. Вождь аргентинського футболу Дієго Марадона вирішив взяти на світовий чемпіонат основним правим захисником молодого і не обстріляного правого захисника Велеса, проігнорувавши переможця Ліги Чемпіонів і наддосвідченого ветерана зі сталевим характером і скромними амбіціями Хав'єра Дзанетті (але дону Дієго ще один лідер був не потрібен, адже у нього були Верон та Маскерано). До пори до часу Отаменді зі своїми обов'язками справлявся - поки в суперниках були Нігерія, Греція і Південна Корея.
Тривожний дзвіночок пролунав у грі з Мексикою, де на правому краї розгулявся Осоріо. Ну а повний провал настав у чвертьфіналі. Отаменді програв усі єдиноборства Подольські, заробив купу небезпечних штрафних, з його зони німці створили три голи. Загалом, якщо хтось із футболістів і заслуговує бути звинуваченим у великій поразці від Бундестім, то це наш антигерой.
Фабіо Каннаваро. Після того як травму отримав Буффон, кращий футболіст планети 2006 повинен був своїм авторитетом і грою зацементувати оборону збірної Італії в кращих її традиціях. Але Каннаваро на цьому Чемпіонаті постав у такому жалюгідному вигляді, що за Скуадру Адзурру стало соромно.
Для початку через його помилки у ворота Італії гол забили новозеландці (та і в матчі з Парагваєм він був не на висоті), ну а у вирішальному матчі добротні словацькі футболісти повозили Фабіо, як пересічного захисника дубайського Аль-Ахлі, яким він насправді зараз і є. Загалом, не вдалося Каннаваро гідно завершити чудову кар'єру.
Неманья Відіч. На головну зірку сербського футболу покладалися величезні надії в ПАР. Поки що манкуніанець зобов'язаний був стати ватажком на полі і зарядити партнерів енергією для великих звершень. На ділі Відіч, як і протягом усього сезону, продовжив часто помилятися, у грі з Німеччиною вирішив пограти у волейбол (благо, для Сербії, що Подольські не вміє бити пенальті, на відміну від Асама Г’яна, який це відмінно робить у груповому турнірі), а у вирішальному матчі визнаний майстер гри головою дозволив австралійцям виграти всю верхову боротьбу, що й визначило підсумковий результат - замість путівки в 1/8 фіналу Сербія займає останнє місце в групі і безславно покидає ЧС-2010.
Патріс Евра. Разом з Рібері та Анелька на правах лідера і капітана повинен був об'єднати збірну Франції, в якій останнім часом панував розбрід і хитання. Але Евра своїми заявами тільки погіршував ситуацію, та і його гра була дуже далека від ідеалу. Ганьба. Гру збірної Франції на цьому Чемпіонаті можна охарактеризувати лише одним словом.
Франк Рібері. Людина зі шрамом бачилася одним з лідерів своєї збірної - претендента на світову корону. Однак сталося не так, як гадалося - Франк, що упустив  цього року фінал Ліги Чемпіонів, у збірній став свідком великого скандалу - і не зміг нічого зробити для порятунку своєї команди. Він був активний на полі, брав на себе гру - але толку від цього було нуль і, звичайно ж, ніякого порівняння з його ж образом ЧС-2006 у Німеччині гра француза не витримує.
Криштіано Роналдо. Португалець був дуже активним на полі, навіть забив гол (правда, Північній Кореї). Постійні удари по воротах (яких накопичилося аж 21), 1 гольова передача, звання кращого гравця матчу в поєдинку з Бразилією - ось і все, чим запам'ятався КР7 на полях ПАР. Активність не принесла користі - Іспанія це підтвердила.
Можливо, і не варто всю вину за виступ збірної скидати на Криштіано, проте багато в чому він сам у цьому і винен. Медіа та реклама створили образ супермена, який нам з телеекранів дає мудрі й добрі поради щодо життя, розповідає, що носити, що заливати в автомобіль і як врятуватися від лупи. Саме тому такий високий був градус розчарування. Тепер ми знаємо - він не бог, а проста людина зі своїми слабкостями, якому потрібні надійні партнери в лінії атаки і, можливо, тренер-переможець.
Ліонель Мессі. Все, що було написано в попередньому абзаці, можна сміливо відносити і до цього хлопця. Ще у квітні цей гравець в опитуваннях, хто кращий гравець Світу, упевнено займав сходинку не нижче першої. Лідер Барселони виблискував на всіх фронтах, а турнір у ПАР бачився його золотим місяцем. Вся його позитивна статистика на Чемпіонаті уклалася в одну цифру - 4 гольові передачі. 30 ударів, 0 голів - багато хто ще досі не розуміє, що сталося з цим чарівним хлопцем. Чергова зірка, що не блиснула на Мундіалі (за традицією, чинний володар Золотого м'яча ніколи не стає Чемпіоном світу) - і сумно, що ним став Мессі.
Кака. Сезон в Реалі пройшов для Кака дуже нерівно. Обраний стати Галактикос, бразилець багато часу витратив на адаптацію та боротьбу з травмами. Дійшло до того, що багато вболівальників Реала утвердилися в думці - він вже став не той, що був у Мілані. На Чемпіонат світу Рікардо Ізексон поїхав не в формі - коли таке було, щоб Кака отримав три жовті картки, причому, дві - відразу в одному матчі. Небувале досягнення для бразильця перекреслило весь позитив від його участі в Мундіалі, а поразка від Голландії була закономірною - Рікардо пручався, але з партнерами взаєморозуміння не знайшов (хоча, якби арбітр дав пенальті голландцям за фол на мадридісті, можливо, його б у цій трагічній збірній і не було).
Уейн Руні. Зовсім нещодавно цей хлопчина з доброю посмішкою і милими ластовинням справно бив голи у всіх турнірах зі швидкістю реактивного двигуна (на двох із Мессі у англійця - більше 90 м'ячів у сезоні-2009/2010 - ред.). Але травма, що перешкодила МЮ пройти Баварію в Лізі Чемпіонів, дуже боляче вдарила по збірній Англії - на полі опинився якийсь інший Уейн, який з 6 ударів в площину воріт за 4 матчі забив цілих 0 голів. А повести Англію вперед було нікому. Можливо, провиною всьому - здоров'я і форсоване відновлення після травми, проте глядачі цього не бачать, їм потрібна феєрія.
Ніколя Анелька. 31-річний футболіст, який прекрасно усвідомлює свої шанси зіграти на наступному Чемпіонаті світу (близькі до 0), все-таки не витримав і послав куди подалі Раймона Доменека. Нового Зідана, здатного приборкати роздягальню збірної, не знайшлося, гравці перестали стримувати себе, капітан команди Евра після скандалу з тренером став зіркою youtube - рідко коли всього кілька слів мали такі руйнівні наслідки. Браво, Доменек, браво, Анелька! І хай Вам щастить, містере Блане.
Тренер
Дієго Марадона може отримати Оскар за акторську роботу біля кромки поля, але це ніяк не стосується успіхів самої зіркової збірної на Мундіалі. Здавалося, що якщо він не буде заважати, то футболісти самі все зроблять, але рішення все одно залишалися за головним тренером. 0:4 - це діагноз або, якщо хочете, вирок. Дієго Армандо ще довго будуть згадувати небажання бачити в команді Хав'єра Дзанетті і Естебана Камбіассо, ну а його заява, що європейський футбол помер, навіть перевершила прогнози іншого кращого футболіста планети Пеле. До речі, Едсон Арантес де Насіменто зі своїм прогнозом щодо Іспанії все-таки не помилився.
Повинні були потрапити
Феліпе Мело - за автогол та полювання на Роббена
Самуель Ето'О - за все
Олександр Лукович - за невиправдані сподівання
Фернандо Торрес - за силу-силенну нереалізованих моментів
Робін ван Персі - за апатію до атаки
Джон Террі - за провал з Німеччиною
Дженнаро Гаттузо - за зниклий характер
Жуліо Сезар - за фатальну помилку в грі з Голландією
Марчело Ліппі - за нудну збірну Італії
Збірна Греції - навіщо вони були там взагалі
Категория: ЮАР 2010 | Просмотров: 463 | Добавил: Doc | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архив записей
Наш опрос
Що краще?
Всего ответов: 33
Мини-чат
Друзья сайта
Pes 2012
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0