Пятница, 29.03.2024, 08:54
Приветствую Вас Невдаха яка не зарегістрована.

Футбольный Мир

Главная | | Регистрация | Вход | RSS
Меню сайта
Форма входа
Категории раздела
Календарь
Главная » 2010 » Март » 26 » Маркевич:"Если Чигринский на банке..."
21:58
Маркевич:"Если Чигринский на банке..."

Наставник национальной сборной Украины высказал сразу ряд весьма любопытных мыслей в форме монолога.
- Не хочу кривити душею: про мою роботу у збірній розмови почалися давно. Раніше, я спілкувався з керівництвом Федерації футболу. Але оскільки не було остаточного рішення, не міг заявити про це на всю країну. З президентом харківського Металіста Олександром Ярославським консенсус шукали ще навіть під час засідання виконкому ФФУ. Він спершу і чути не хотів про те, що я працюватиму у збірній. Але, поспілкувавшись і Григорієм Суркісом та Ігорем Коломойським, перестав бути таким категоричним.

Олександр Ярославський зрозумів, що оскільки у нас практично все вийшло у Металісті, то може все вийти й у збірній. У збірній мені допомагатимуть Юрій Калитвинцев, Семен Альтман, Олександр Хацкевич, Павло Сіренко та Андрій Кудімов. Також у збірній буде і Євген Красніков. Він, як і в Металісті, відповідатиме за комплектацію. Кудімов працюватиме з воротарями, Сіренко відповідатиме за фізпідготовку, функціональну діагностику. Калитвинцев та Хацкевич були на провідних ролях у "зірковому" київському Динамо. Вони вирізнялися своїм інтелектом, баченням гри. Вважаю, що вони мають мені допомогти, оскільки у нас однакові погляди на футбол. Усі мої помічники повинні переглядати ігри, за участю потенційних збірників. Нам необхідно знайти розумних гравців, які вміють грати у комбінаційний футбол і віддавати себе повністю грі. Лише з такими гравцями у нас буде сильна збірна.

Розмірковуючи над концепцією гри збірної, зрозумів одну річ. Нам бракує вміння контролювати м’яч, вміння робити по 15—20 пасів поспіль. Не завжди завершуємо свої атаки ударами по воротах. Хочу аби збірна грала у сучасний, комбінаційний футбол. У нас є хороші футболісти. Просто їм потрібно впевнитися у своїх силах. Так не може бути, коли після гри із Барселоною половина складу Динамо каже, що іспанців не можливо обіграти, бо ті грають у «космічний футбол». Дослівно не пригадую, як вони говорили, але майже так воно й звучало. Потрібно вірити у свої сили і старатися грати в такий футбол, а можливо, і кращий.

У збірній мене найбільше непокоїть захист. До першого товариського матчу ще є час, будемо переглядати ігри за участю українських футболістів. Якщо в середині поля та в нападі ситуація нормальна, то в захисті потрібно багато працювати. На жаль, Чигринський не має ігрової практики. Якщо за півроку Гвардіола частіше не випускатиме його на поле, Дмитру потрібно буде подумати про зміну команди. Одним із головних критеріїв потрапляння в збірну буде наявність ігрової практики. Не виходячи на поле, не можна бути в оптимальній готовності. Тому, я задоволений, що Воронін перейшов у Динамо, а Мандзюк у Дніпро.

Першу товариську гру ми проведемо у Харкові. Взагалі, вважаю, що товариські матчі ми повинні проводити на тих стадіонах, які прийматимуть Євро-2012. А такі є тільки в Харкові та Донецьку. Львів і Київ ще свої не підготували. Крім того, дуже важливо, аби збірна України відчувала підтримку глядачів. У Харкові, стадіон буде переповнений. Пригадую, матч у Донецьку між Україною і Грецією. На жаль, ми тоді не пройшли. Я прийшов за годину до початку гри. Збірні вийшли на розминку, а стадіон порожній, десь дві-три тисячі зібралося на той момент. Греки відразу ж «крила розправили». Не кажу, що в нашій невдачі це було основним фактором, але одним із мінусів був напівпорожній стадіон. Тому навіть у товариських матчах повинна бути глядацька підтримка, щоб футболісти її постійно відчували.

Часто у мене запитують, чи не зависоко піднята планка для збірної — перемогти на Євро-2012. Ні, не зависоко. Якраз нормально. На Євро приїдуть ще 15 збірних із таким же завданням — перемогти. Інакше сенсу їхати на турнір немає. Наші футболісти повинні повірити у реальність виконання цього завдання, замислитися про свою гру. Подумати, чи правильно вони готуються до гри, як виконують тренерські вказівки, як відпочивають. Порядок б’є клас. Лише за умови дотримання дисципліни у нас буде сильна команда.

Категория: Україна | Просмотров: 401 | Добавил: TIM88 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архив записей
Наш опрос
Хто виграє Чемпіонат України???
Всего ответов: 56
Мини-чат
Друзья сайта
Pes 2012
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0